Jurgen's Blog
PC800 forum

PC800 forum

Motor vereniging Pacific Coast Nederland

Al voor dat ik een Honda Pacific Coast, meestal PC800 genoemd, had was ik al actief op dit forum aan het lezen. Toen ik de keuze gemaakt had om er een aan te schaffen, kwam meteen de fijne mentaliteit van de mensen achter dit forum naar voren. De toen nog voor mij onbekende Chris de Ruiter bood me aan om een proefrit op zijn motor te maken en kwam hiervoor zelfs naar mij toe rijden.

Ik ben nooit meer weg gegaan en ben ook niet van plan dit ooit te doen. Ondanks dat ik geen PC800 meer heb, zou ik niet meer zonder de mensen achter deze fantastische vereniging willen rijden.

De doelstelling van de vereniging is gezellig samen toertochten maken, als het kan een weekend samen weg en natuurlijk het delen van de technische kennis van een motor die vooral qua comfort zwaar onderschat wordt. Aan de PC800 worden verschillende bijnamen gegeven, van rijdende Dixi tot een uit de kluiten gewassen scooter en ga zo maar door. Het leuke is dat van de diegene die dergelijke benamingen aan de motor geeft, er nog nooit een van op de PC800 gereden heeft. Doen ze dit wel, dan krijg je steevast te horen, ‘Jemig, wat rijdt dat makkelijk en lekker zeg’. Precies waar het met deze motor om te doen is, comfortabel met bagage in de koffers lekker op weg zijn.

Informatie over deze verenging is op het forum te vinden via deze link.