Jurgen's Blog
Mijn eerste Goldwing

Mijn eerste Goldwing

Ik heb mijn Goldwing op zaterdag 14 december 2013 gekocht, dit was ook de dag dat ik mijn geliefde Honda Pacific Coast aan een mede forumlid verkocht. Hoe mooi kun je het hebben, je motor verkopen en een ander kopen op dezelfde dag.

De meeste zullen het wel kennen, kijken op de diverse tweedehands sites en dan zie je iets wat je aanspreekt. Mailen en bellen over de prijs en dan besluiten of je gaat kijken of niet. Ik kon mijn PC800 wel kwijt, maar niet voor de prijs die ik wilde. Ik wist ook niet of Goldwing het waard was, er zat dus niets anders op dan te gaan kijken. 7 December ben ik gaan kijken en was op slag verliefd toen ik hem in de garage zag staan.

Het enige minpunt was op dat moment dat het zadel en dashboard niet zwart maar leverkleur waren. Maar goed, ik kon niet alles hebben gezien mijn budget. Een proefrit was mogelijk dus pak aan en rijden maar. De eerste meters erg onwennig, maar als snel voelde het goed. Ik merkte wel dat een grote beurt nodig was, hij pakte niet goed op in de lage toeren, de remschijven leken krom, maar niet iets wat niet opgelost kon worden. De keuze was gemaakt, deze mooie rode dame moest het worden. Maar, eerst de PC800 verkopen, dan pas de nieuwe kopen.

Wat daarna gebeurde vind ik nog steeds bijzonder, ik was nog geen twee minuten weg en kreeg een telefoontje van een mede forumlid. Hij had gezien dat mijn PC800 te koop was en wilde hem hebben, de PC800 was dus verkocht! Ik ben omgekeerd en binnen 5 minuten na mijn vertrek was ik terug bij de verkoper met de mededeling dat ik de Goldwing kwam kopen! Ik wilde wel dat een Goldwing specialist de motor nakeek voor ik hem zou kopen, dus ben ik met de verkoper samen naar Oss gereden. Ger Leermans van GL Parts and Bikes wilde wel even nakijken en dat was maar goed ook!

Tijdens de rit van een kleine 45 minuten was ik er achter gekomen dat er wel een en ander mis moest zijn. Er zat een nare resonantie in de motor, de remmen waren slecht en de Cruise Control deed het niet goed.  Eenmaal op de brug bij Ger was binnen 10 minuten duidelijk dat de Goldwing onderhuids niet zo mooi was als hij van buiten deed vermoeden. Achterbrug verrot, subframe scheef, veel plastic kapot, veel kosten dus. Ik haakte af, hoe graag ik ook wilde, ik wilde geen bouwproject. De aankoop controle hebben we niet afgemaakt en we zijn weer terug gereden. Ik heb de verkoper bedankt en succes met de motor gewenst.

Maar ja, de PC was verkocht, ik had mijn handen vrij. Dus zondagavond op Marktplaats kijken en een mooie zwarte gevonden. Ik ben in contact gekomen met de verkoper uit het noorden die deze mooie zwarte te koop had staan. De afspraak was snel gemaakt, maandag ochtend zat ik om 11 uur in Ten Boer aan de koffie bij geweldig vriendelijke mensen en echt liefhebbers van de Goldwing. Hij deed zijn Goldwing weg omdat ze nu meer met de camper onderweg waren en de motor eigenlijk niet meer gebruikte. De motor stond in de garage en viel binnen zo op het eerste gezicht niet tegen, de zwarte kleur was best mooi, alleen weer een bruin dashboard. Eenmaal buiten was het toch wel wat slikken voor wat betreft de kleur, het bruin was wel erg bruin….

Ik mocht een proefrit maken, dus jas aan, helm op en rijden maar. Wederom onwennig, maar nu wel met de kennis van de vorige keer. En wat was dat verschil groot!! Deze reed zo lekker, niks wat niet goed ging, alleen de banden konden wat ronder. Maar het verschil was zo groot me de vorige, dat ik verkocht was. Nog even een foto met de aanhanger (die ik helaas niet kon betalen, maar deze wilde hij wel even vast houden voor me)

Ik heb de papieren meegenomen en de afspraak gemaakt dat ik de Goldwing over zou schrijven en het weekend erop hem op zou halen. Op weg naar huis kon ik niet blij zijn…. Een rare ervaring, maar iets klopte niet. Uiteindelijk heb ik dinsdag de beste man gebeld en verteld dat ik de papieren weer terug stuurde en van de koop af zag. In goed overleg zo gezegd zo gedaan, ik miste de emotionele klik met de motor wat waarschijnlijk door de zwart met bruine kleur kwam. Ik heb niets met zwart en al helemaal niet in combinatie met bruin, ik kocht hem alleen maar omdat de staat van de motor goed was en de prijs nog beter.

Op die woensdag krijg ik van de eigenaar van de rode Goldwing een mail met het aanbod om de reparatiekosten van de vraagprijs af te halen, dat betekende een kwart van de prijs af. In overleg met GL Parts and Bikes heb ik besloten op dit aanbod in te gaan. Ger beloofde dat hij voor de korting die ik kreeg de motor weer in uitstekende conditie kon krijgen. Dus de knoop doorgehakt, ik heb de rode Goldwing alsnog gekocht. Zaterdag 14 december met de auto en mijn motormaatje Chris de motor opgehaald en meteen door naar Oss gereden. Daar een werkorder ingevuld met alle punten die ik kon bedenken. De motor wordt deze winter helemaal in orde gemaakt en naar huis gebracht!

2e Kerstdag nog even met het gezin gaan kijken, er was open huis met Kerst. Ze hadden de motor natuurlijk nog niet gezien, dus op naar Oss. Het was een fijn weerzien en we hebben allemaal even op de motor gezeten. Nu maar wachten op het voorjaar…..