Een rijplaat voor de motor
Een rijplaat voor de motor

Een rijplaat voor de motor

Ik heb een prima plek voor mijn motor in mijn schuur in de achtertuin, hier heb ik eerder al een verhaal over gemaakt. In de loop der tijd liep is steeds vaker tegen het punt aan dat wanneer de motor in de schuur staat, ik eigenlijk te weinig ruimte had om nog iets in de schuur te doen. Voor mooi zou ik dan de motor naar buiten moeten rijden, dat kan naar is gewoon te veel werk. Ik wilde iets hebben om de motor op te zetten waardoor ik deze aan de kant kon schuiven, hierop kocht ik een Bigmover voor onder de middenbok.

Leuk verzonnen, maar gezien het gewicht van ruim 400kg en de randen van de tegelvloer, was het geen optie om op deze manier de motor te verplaatsen. Ik kon duwen wat ik wilde, maar zo makkelijk als het op YouTube ging, ging het bij mij niet. Nee, dat moet beter kunnen. Mijn gedachten gingen meer uit naar een rijplaat waar ik bij het inrijden in de schuur op kan rijden en het voorwiel in een steun terecht komt zodat deze dan direct stabiel staat. Op naar mijn maatje en aan de klus:

De eerste versie maakte we in één dag, het resultaat was geweldig. Ik zou hem meenemen op het dak van mijn auto, dat ging prima. Thuis zou ik hem in de primer zetten en eventueel in kleur spuiten. Zo ver is het helaas nooit gekomen, toen ik de motor erop zette stond hij vast genageld aan de grond. De grondspeling leek voldoende, maar de rijplaat zelf boog toch iets door wat maakte dat rijden niet meer mogelijk was.

Dus, planning aangepast en twee weken later zou ik dat ding weer op mijn dak vastbinden en terug naar Rick gaan. Het spande er nog even om of ik die zaterdag wel weg kon, we hadden de donderdag ervoor een Coronatest gedaan omdat Petra ineens zo verkouden was geworden. ’s Ochtends om 07:32u zag ik dat de test negatief was, nog geen half uur later was ik onderweg.

De aanpassing die Rick in gedachte had was even simpel als effectief. Door de voorbereiding konden we volstaan met het loshalen van de wielen, die overigens van de Bigmover komen, blokjes ertussen te plaatsen en de wielen weer terug te plaatsen. Aangezien we tijd over hadden hebben we hier en daar nog de nodige verstevigingen aangebracht waardoor versie twee klaar was. In de garage was het inmiddels lekker warm geworden, dat deed ons besluiten om alles ook meteen tegen roesten te beschermen door alles in de zinkverf te spuiten. Na het drogen alles afgewerkt met een laag zilververf en klaar was ze.

Ik ben er super blij mee, de motor staat tegen de wand in mijn schuur en ik kan hem naar behoefte heen en rijden. Ik heb nu zelfs de ruimte om mijn mountainbike op mijn gemak in de schuur onderhouden. Lekker muziekje aan, deuren dicht, kachel aan… Mijn eigen ‘mancave’!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *