Laatste rit van 2020
Laatste rit van 2020

Laatste rit van 2020

Door de Corona ellende zijn de dagtochten van de club geen van allen doorgegaan dit jaar, balen natuurlijk maar het was niet anders. We hebben op zich nog wel wat lekkere tochten gemaakt, geen reden tot klagen dus. Maar uiteindelijk komt ook aan dít motorseizoen een einde, het weer gaat achteruit, de temperatuur omlaag en daarmee is er kans op pekel op de weg, een NoGo voor de Wing dus.

Voor dat het zover was, heb ik samen met mijn maatje Rick zaterdag 31 oktober afgesproken om te de laatste rit te rijden. Aangezien we wat verder dan gemiddeld uit elkaar wonen heb ik voor ons beide een route gemaakt die naar de McDonalds in Deventer leidde, mooi centraal gelegen. Het eerste deel van de dag zou volgens de TomTom een goede twee uur rijden zijn, om 10u ben ik van huis weggereden. Lekker muziekje aan en binnendoor over de Veluwe, via Hoederloo, Loenen langs Voorst waar ik bij Bakker Bril even gestopt ben om wat lekkers mee te nemen voor het zondagse ontbijt. Ondanks dat het droog weer was, was de weg nat en zanderig, wat te zien was aan de motor…

Vanuit Voorst ben ik langs Bussloo gereden om daarna via het buitengebied van Wilp langs de IJssel door naar Deventer te rijden.

Door de Corona regelgeving konden we bij de Mac wel wat afhalen, maar niet even lekker binnen zitten. Dan maar Koffie met wat lekkers uit de hand bij de motor nuttigen. Door het gemis van het even kunnen zitten zijn we vrij snel opgestapt om deel twee van de dag op te pakken. Vanuit Deventer hebben we een toertocht gereden naar Zwolle, wat ook weer mooi centraal lag vanwaar we beide weer naar huis konden rijden.

Even Deventer door om daarna de IJsseldijk te pakken, dat blijft een fantastisch fijne weg om te rijden. Niet te hard natuurlijk, braaf (nagenoeg) aan de snelheid gehouden om niemand tot overlast te zijn die langs de dijk woont. Langs Terwolde en Welsum om net voor Heerde de dijk te verlaten en door het buitengebied langs Vorchten naar Wapenveld te rijden.

Hier hebben we de IJsseldijk weer gepakt, nu tegen de richting in om bij Wijhe de pont naar de overkant te pakken. De weg volgend naar Herxen rijden we door een prachtig waterrijk gebied naar Laag-Zuthem, zodat we achter Zwolle uit komen en we via Wijhmen en Herfte door Berkum naar de Burger King in Zwolle kunnen rijden. Het weer is inmiddels zwaar verbeterd tijdens deze heerlijke tocht, waardoor we in de zon buiten bij de motoren een ongezonde, maar lekkere late lunch nemen.

We hebben beide heerlijk genoten van deze rit, Rick had de IJsseldijk nog niet eerder gereden en was onder de indruk van deze heerlijke weg. Voor mijn deel van de terugreis had ik uit voorzorg een route binnendoor gemaakt, voor het geval ik tijd genoeg had en daarmee de snelweg kon mijden. Door het ontbreken van lunchplekken langs de weg was er voldoende tijd over. Om de rit niet door Zwolle te hoeven te doen, ben ik bij de start wel even de snelweg opgegaan, maar heb deze bij de Zwolse rotonde snel verlaten om vervolgens langs Park het Engelse Werk en via de Geldersedijk naar Voskuil te rijden. Een prachtig natuurgebied doorkruis je hier op je weg richting Wezep. Onder de A28 door rijdend rechts de bossen in zodat ik via Scherpenberg door het mooie Zandenbos richting Leuvenum en Speuld kon rijden.

Het bos heb ik bij Putten achter me gelaten en rijdt via Krachtighuizen en Terschuur naar huis en zet na 260km de motor thuis weer in de schuur. Die kan wel een wasbeurt gebruiken.

Wat een fantastische dag was dit, een heerlijke afsluiting van dit motorjaar!

2 reacties

  1. Johnny Riddering

    Jurgen/Chris,

    Leuk om dit te zien. jullie waren toch PC800-rijders? En nu allebei op een blauwe 1800, de koningskleur.

    Ik ben/was die PC800-rijder met die botsauto-zijspan. Die is ondertussen op. Ook ik heb nu een blauwe 1800!

    Groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *