Een weekend weg
Een weekend weg

Een weekend weg

Gelukkig kan de clubrit van augustus wel gereden worden, door Corona zijn er al zoveel afgevallen. Het gezegde, ‘Je weet pas wat je mist als je net niet meer hebt’ gaat hier absoluut op. De mensen waar we al jaren mee samen optrekken als het gaat om motorrijden is een onlosmakelijk onderdeel van onze hobby geworden. De geplande rit op 16 augustus ging door en we hadden dat weekend verder niets gepland, we besloten de aanhanger te pakken en lekker te gaan kamperen en aansluitend op zondag te rit mee te rijden.

Naar mate de week er naar toe vorderde werden de weerberichten onheilspellender, tot aan dagelijks onweer aan toe. Ons motto is dat het vrijwel nooit een hele dag slecht weer is en dat je achteraf eigenlijk altijd zegt, ‘nou, dat viel mee zeg’. Dus, op vrijdag een uurtje eerder gestopt met werken en alle spullen naar beneden gehaald en de aanhanger gevuld. Alles bij elkaar is het een half uurtje om de motor met aanhanger klaar te hebben, dat valt dus best mee. Voor het gemak besloten we thuis nog wat te eten zodat we dat niet meer op de camping hoefde te doen en om 1930u vertrokken we richting Kampen.

Met een grote smile op ons gezicht rijden we over de A28 in de richting van Zwolle als we halverwege op een grijze muur af rijden. Uit voorzorg besluit ik op een parkeerplaats te stoppen om ons regenpak aan te doen, we waren beide weg gereden met onze door-waai-jas aan. Dit bleek een goede keuze, nog voor we de parkeerplaats afrijden krijgen we een vreselijke bak water over ons heen. Gelukkig was dit met een kwartier voorbij en rijden we om 2040u droog camping de Stadsgaten op.  De eigenaar en zijn vrouw ontvangen ons heel vriendelijk, we kregen een mooie plek aangewezen. De camping is niet groot, we staan in een rondje om een groot veld samen met verschillende caravan en camper kampeerders. Wanneer we na iets meer dan een kwartier voor onze tent zitten en een biertje open trekken kan een glimlach op ons gezicht niet verborgen worden. De mede kampeerders zijn verbaasd wat we mee hebben en vooral hoe snel we klaar zijn… Dubbel genieten dus 😊 Aangezien het warm was én vochtig, hadden we veel muggen om ons heen, maar daar had Petra een prima goedje voor. We hebben dus heerlijk voor onze tent gezeten en genoten van het uitzicht.

Het is verbazingweekend en heel herkenbaar van de zomervakantie, maar na jaren kamperen met de caravan zijn we beide zo blij met de stap naar de tent. Weer hebben we zalig geslapen en worden we op het gemak wakker, we hoeven niets vandaag, niemand wacht op ons, we nemen de dag zoals ze komt. We ontbijten buiten voor de tent, zetten koffie en genieten van de rust. Thuis zou je nooit buiten gaan zitten, hier geniet van er van en kom je tot rust.

Voor vandaag heb ik een toertocht in de omgeving uitgezet, online had ik gezien dat in de buurt van Havelte Hunnebedden zijn en aangezien we die nog niet eerder gezien hadden, wilde ik die kant wel op. Vanaf de camping rijden we richting Sint Jansklooster om daar door de Beulakerweide te te rijden, een prachtig waterrijk natuurgebied. Wanneer we Havelte passeren komen we in de buurt van het Holtingerveld waar twee Hunebedden liggen.

Het weer zat mee, de zon scheen en het was zo’n 22-23 graden. De motor hebben we op de parkeerplaats gezet en we lopen in ons motorpak naar het eerste hunebed, dit ging niet goed. Dit kleine stukje was goed was voor een nat pak van binnen… Wat was het warm! We besloten terug naar de motor te gaan en ons om te kleden, we waren zo slim geweest om onder ons pak onze korte broek aan te doen en schoenen in de zijkoffers mee te nemen.

Er blijkt een prachtige wandeling uitgezet te zijn waarbij je via een app gebruik kunt maken van een audiotour, we besluiten dit te doen. Dit resulteerde in een prachtige wandeling door een geboed vol geschiedenis over de tweede wereldoorlog. Tussen 40 en 45 hebben de Duitsers hier een vliegveld willen maken voor de aanval op Groot Brittannië. Om te voorkomen dat dit lukte is dit vliegveld uiteindelijk met ongeveer 1000 inslagen zwaar gebombardeerd. De bomkraters nog goed zichtbaar en bieden veel leven aan kleine dieren.

Het is heerlijk om op de motor weg te zijn en spontaan toch een heerlijke wandeling te kunnen maken. Helaas voor ons zat aan deze heerlijke ontspannen wandeling onaangename verrassing in de staart, we kregen een behoorlijke bui op onze dak! Schuilen in het bos en wachten tot het over was, was het enige wat we konden doen. Maar wat kan het schelen dachten we, onze kleding zat droog in koffers, dus maakte we ons nergens zorgen om. Bij terugkomst waren we in deze optimistische gedachte wel even vergeten dat onze laarzen niet meer in de koffers paste, die lagen onder de motor. Het viel gelukkig mee hoe nat ze waren geworden 😊

We besluiten uiteindelijk door te rijden naar Borger, hier is een camperplek waar onze vrienden Rick en Gré stonden. Met behoud van de 1,5meter ‘Corona’ afstand hebben we gezellig bijgekletst en natuurlijk het campingspel der spellen badminton gespeeld en afgesloten met een heerlijke BBQ.

We besluiten weer terug naar de camping te rijden, het blijkt lekker stil op de weg, prachtig weer en droog, wat een top dag! Eenmaal terug op de camping parkeren we de motor weer in de schuur en trekken ons pak uit. Het viel me op dat er nog een motorrijder bijgekomen was, Petra wil de schuur uitlopen en loopt zo Edwin Smink tegen het lijf! Die had de ‘pipo wagen’ gehuurd voor de nacht, wat een toeval! We hebben wederom de muggen verdreven met het goedje en zalig aan het bier gezeten, super leuk! Onderstaande foto was om 22u ongeveer, alleen de iPhone maakt er een foto van waarbij het lijkt alsof het overdag is

Na weer een nacht lekker geslapen te hebben worden we toch door de wekker uit onze slaap gehaald. Haasten is iets wat zo’n weekend niet gewenst is, maar je moet wel ontbijten en inpakken om op tijd te kunnen vertrekken. Met een uur zijn we klaar en zijn we klaar om weg te rijden. Het is natuurlijk al wat verder in het seizoen, de tent is dus nog goed nat als ik hem in de zak stop, dat zien we thuis wel weer. Samen met Edwin rijden we even over 10u van de camping af richting Kampen om aan de rit deel te nemen, het doel van het weekend eigenlijk. Bij de Mc Donalds in Kampen zaten Johan, Guus, Edwin en Sylvia en Gert al in de zon te wachten. Meer kwamen er niet, we zijn met 8 personen op 6 motoren op pad gegaan. Vanuit Kampen op naar de Weerribben, via Scheerwolde, Wetering en Paasloo naar Steenwijk. Hier parkeren we de motoren midden op het plein en nemen we bij Zus & Zo plaats op het terras voor een heerlijke lunch.

Voldaan en met een volle buik besluiten we weer verder te gaan met het tweede deel van de route, de thermometer op de motor geeft inmiddels een slordige 37,5 (!) graden aan….. Rijden met die handel, ik wil rijwind! De middag verliep vlot, de wegen waren niet al te vol en je kon prima gas geven. Een enkele ophaalbrug daar gelaten, dan besefte je weer heel even dat rijden met deze temperatuur toch beter is dan stilstaan. Deze toer wordt afgesloten bij de McDonalds in Heerde onder het genot van een heerlijke McFlurry, die hebben we wel verdiend.

We besluiten dat het mooi geweest is voor dit weekend, we draaien de snelweg op en koersen naar Leusden waar we half zes de motor weer de schuur in rijden. Een heerlijk weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *