Wéér een andere auto!
Wéér een andere auto!

Wéér een andere auto!

Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden en ben ik een enorme geluksvogel dat mijn werkgever én leasemaatschappij er aan meegewerkt hebben. In november 2017 schreef ik nog hoe blij ik was met de Toyota Auris, maar iets meer dan een jaar later neem ik al weer afscheid van hem. Ik onderschrijf uit ervaring dat de Auris en dan met name in combinatie met de CVT automaat een auto is voor oudere mensen! Het is technisch de perfecte auto, er mankeert niets aan en alles werkt perfect. Maar hier is ook alles mee gezegd, van enige emotie is geen sprake!

Wat van buiten gold, gold ook voor de binnenkant. Het ziet er vanuit het juiste perspectief uitstekend uit, maar na een jaar ben je zo klaar met deze saaie uitstraling en dit ondefinieerbare rijgedrag dat ik heb aangegeven dat ik hier echt niet nog vier jaar mee wilde blijven rijden.

Zoals gezegd, ik heb een fijne werkgever die meedenkt in mogelijkheden. Samen met de leasemaatschappij is gekeken naar een passende oplossing, die is gevonden en ik mocht de auto inleveren. De zoektocht naar een andere auto was bijzonder kort, ik ben terug naar mijn favoriete auto, de Skoda Octavia combi. Het is een zilvergrijze business elegance uitvoering met DSG en een één liter motor geworden.

De dag dat ik hem kreeg zijn we meteen op vakantie naar Duitsland gegaan, hij is daardoor goed ingereden! Niet omdat we meteen hard geredden hebben, in het geheel niet. Nee, hij is die honderden kilometers snelweg in de eerste dag gewoon goed ingezet op zijn toekomst. De tweede dag daarentegen mocht hij meteen aan de bak, we reden de kleine weggetjes in het Sauerland waar hij goed heeft mogen klimmen en dalen.

Ik heb er tot aan de dag van vandaag geen spijt, had ik bij de keuze van de GTE in 2015 mijn poot maar stijf gehouden en meteen voor de Octavia te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *