Zadel verbetering
Zadel verbetering

Zadel verbetering

De Goldwing staat er om bekend dat hij comfortabel rijdt en zit. Maar ook bij een Goldwing kan het zadel na 16 jaar gebruik te zacht worden. Dit uit zich in zadelpijn en dat wil je hoe dan ook voorkomen. Een hele dag rijden moet zonder problemen mogelijk zijn. Helaas ervoer ik bij wat langere ritten wel degelijk zadelpijn, ik ben mezelf gaan oriënteren op een nieuw zadel. Hier kom je snel van terug wanneer je de prijzen ervan ziet en ik hecht waarde aan originaliteit, dus besloot ik mijn zadel aan te laten passen.

Via Facebook kwam ik op Tijger Leathers in Den Haag, ze beweerde binnen een uur je zadel te verbeteren en dat voor maar € 90,00…. Ik heb de gok gewaagd en een afspraak gemaakt. En ik ben er blij mee!!! Wat een verschil. Het is even slikken als ze beginnen, je demonteert zelf je zadel en zij nemen hem onder handen. Binnen een paar minuten is er niets meer van je zadel over.

Van het bestaande polyether worden de wangen van de zitting afgezaagd, of eigenlijk wordt het deel waar je op zit verwijderd. Dit was inderdaad slap geworden, dit wordt vervangen voor een nieuw stuk. Alles wordt aan elkaar gelijmd en ze doen de bestaande hoes er weer terug over. Voor je het weet monteer je je zadel weer en ben je op weg naar huis. Wel even wennen hoor… óp je zadel zitten in plaats van erin.

De rit naar huis was echt wennen, ik kon mijn zit niet vinden. De volgende toertocht zou het vast beter zijn, helaas bleek niets minder waar. Ik heb uiteindelijk maar gebeld en tot mijn verbazing gaven ze aan dat ik gewoon terug moest komen. Het moet goed komen meneer, we gaan net zo lang door tot u tevreden bent! Nou, dat beloofde wat.

Ik had het idee dat ik moest zakken, mijn zit moest lager naar mijn idee. Niks hoor, daar waren ze het niet mee eens! Zadel eraf, een extra verhoging werd geplaatst en ik moest gaan proef zitten… Je weet het hè, nooit de specialist tegenspreken… Het zadel zit sindsdien heerlijk!

Tijger leathers, super bedankt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *