Jurgen's Blog

Weekend Teutoburgerwald

In 2014 stond er in de Promotor een stukje geschreven over het Teutoburgerwald, een mooi gebied net over de grens nabij Osnabruck. Ik had een bezoek aan deze omgeving dus al even op mijn verlanglijstje staan. Samen met mijn Goldwing buddy Rick een weekend geprikt, 8 en 9 september is het geworden

Het bleek een schot in de roos voor wat betreft het weer, dus op vrijdag avond ben ik opgestapt en naar Rick gereden. Een plaatje van onderweg:

Aftanken die handel en op weg

De volgende ochtend op tijd opgestaan en vertrokken, de sfeer zat er al goed in. Het zou in totaal 260km zijn, prima te doen dus. We besloten niets te reserveren, gewoon omdat dat kan en leuk is. We zien wel waar we uit komen, ik had wel een idee opgedaan via Facebook, maar niets moest.

Uiteraard onderweg genoeg aan de inwendige mens gedaan, het is ten slotte Duitsland en daar kan je nog voor weinig lekker eten. Koffie met (groot) gebak, die helaas ook door veel wespen gevonden werd. Lunchen deden we bij een fantastisch Turks restaurant, de beste man was zo vol over zijn oorsprong en nagemaakte restaurant, hij hield er niet over op. Zalig gegeten, dat ook.

Met een volle buik weer verder, de omgeving was mooi, maar niet zo fantastisch als ik me voorgesteld had. Was het dan toch een desillusie??? We zijn na even rijden uiteindelijk gestopt na toch wel te gekke weg met mooie lange bochten gereden te hebben. Het idee was ontstaan om even naar Polo te gaan, een motorwinkel in Osnabruck. Ingegeven in de TomTom en via kronkelweggetjes (dezelfde bochten als heen) naar Polo gereden. 

Niet de moeite waard van het bezoek…

Goed, de weg was leuk, Polo stelde niets voor. Even bij de Subway naast Polo wat drinken en we gaan naar het hotel wat we in gedachten hadden. Kronkeltjes weer aan, je raad het al, de derde keer die dag dezelfde weg. Het hotel bleek volgeboekt, een bruiloft, ja daar doe je niets aan. Maar dat alles in de omgeving vol zat omdat in september de oktoberfeesten gehouden worden, daar had ik geen rekening mee gehouden. Maakt niet uit, op advies van de eigenaar van het hotel naar een paar dorpen verderop gereden, Hotel Post had nog precies één kamer vrij.

‘s Avonds hebben we een rondje door het dorp gelopen en tot onze verbazing bleek het een kuuroord te zijn. Een zoutwaterbron onder het dorp maakte dat ze hier hele gezonde lucht hebben, er is een zogenaamd ‘Altes Gradierwerk’ 400m lang en bedekt met takken waar het zoute water over heen loopt en het zout zich afzet aan de takken. Vooral ‘s avonds mooi door de verlichting, maar overdag ook niet onaardig.

Dan de tweede dag, lekker uitgebreid ontbijt en dan opstappen….

We besloten een bestaande route die ik van een Facebook contact gekregen had te gaan rijden, dat was dus een heel goede keuze! Geweldig!!!! Prachtige wegen, fantastische bochten, werkelijk een groot feest. Dit was de route:

Dus na een dag zalig rijden, stoppen, eten en drinken met een voldaan gevoel naar huis. We besloten gezien de tijd over de snelweg te gaan, ik had vanuit Rick naar huis ook nog bijna twee uur te gaan. Wat een fantastisch weekend, geen vrouwen erbij (aanrader, hoe gezellig het met ook is) en doen wat je wilt. Dit wordt dus een jaarlijks terug kerend fenomeen 😀

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Jurgen's Blog

Thema door Anders Norén