Jurgen's Blog

Bandenspanning controle

Iedereen die motor rijdt weet dat een juiste bandenspanning bij een motor van levensbelang is. Niet alleen rijdt het beter en comfortabeler, je banden gaan ook langer mee. Om te voorkomen dat ik bij iedere rit langs de pomp moet rijden om de spanning te controleren, heb ik een bandenspanning controle systeem  aangeschaft die naast de spanning ook de temperatuur tijdens het rijden laat zien .

Op de ventielen wordt een sensor geplaatst die in verbinding staat met de sensor die ergens op het dashboard geplaatst wordt. Omdat de sensoren zwaarder zijn dan de ventieldopjes en onbalans wil voorkomen, heeft een goede vriend van me aangepaste ventielen gemaakt. Op deze manier zit de sensor recht op het ventiel en hoeft deze niet verwijderd te worden bij het op pompen van de banden.

De unit die op het dashboard geplaatst kan worden is redelijk fors, maar ik heb een mooi plekje gevonden, goed zichtbaar maar ook weer niet te veel in het zicht.

Tijdens onze laatste vakantie is gebleken dat hij goed functioneert, op een warme dag is de druk en temperatuur mooi constant gebleven.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Jurgen's Blog

Thema door Anders Norén