Bandenspanning controle
Bandenspanning controle

Bandenspanning controle

Iedereen die motor rijdt weet dat een juiste bandenspanning bij een motor van levensbelang is. Naast veiligheid rijdt het ook beter en comfortabeler en natuurlijk gaan je banden ook langer mee. Om te voorkomen dat ik bij iedere rit langs de pomp moet rijden om de spanning te controleren, heb ik een bandenspanning controle systeem aangeschaft die naast de spanning ook de temperatuur tijdens het rijden laat zien .

Op de ventielen wordt een sensor geplaatst die in verbinding staat met de sensor die je op je dashboard plaatst, goed in het zicht. Omdat de sensoren zwaarder zijn dan de ventieldopjes is de kans op onbalans aanwezig, dit wil je voorkomen. Mijn maatje Rick heeft hiervoor zelf aangepaste ventielen gemaakt. Op deze manier zit de sensor recht op het ventiel en levert geen nadeel op voor het balans. Daarbij komt het voordeel dat je de sensor niet iedere keer hoeft te verwijderd bij het op pompen van de banden.

De unit die op het dashboard geplaatst kan worden is redelijk fors, maar ik heb een mooi plekje gevonden, goed zichtbaar maar ook weer niet te veel in het zicht.

Het werkt perfect, ik kan de temperatuur van de banden én de druk prima in de gaten houden. Er gaat een alarm af wanneer de druk te hoog wordt en voor de visuele ervaring gaat het display knipperen. Al met al een live saver als je het mij vraagt en met de speciale ventielen een goede aanvulling op de motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *