Een nieuwe auto
Een nieuwe auto

Een nieuwe auto

Woensdag is het zo ver, dan krijg ik mijn nieuwe auto. De Golf GTE en ik hebben nooit een goed huwelijk samen gehad, ondanks dat het een prachtige auto om te zien is, kan de hybride techniek me niet bekoren. Wat hierin zeker meegespeeld heeft is dat het een zogenaamd ‘maandag morgen’ is geweest, Veel van de tijd heeft hij bij de dealer in de garage gestaan. De laatste keer ruim twee maanden weg geweest en is hij naar de importeur terug gegaan. Uiteindelijk is de complete DSG met sturingsunit en alles er omheen vervangen. Ik moet toegeven, na deze actie reed hij veel beter. Het besluit om hem ‘eruit’ te doen lag in het feit dat ik een nieuwe collega kreeg, zij wilde mijn GTE wel rijden waardoor ik een andere uit kon kiezen

In die  bewuste twee maanden dat mijn GTE bij de dealer was heb ik een Toyota Auris hybride gereden en ik ben deze auto gaan waarderen om zijn rustige rijden. Daar waar je met de GTE toch best vlot bleef rijden, heb je daar met de Auris in het geheel geen last van. Geen schakelmomenten, super stil en een enorm glazen dak. Ik de Hybride Touring Sports Executive uitvoering besteld, een model wat fijn in zijn uitrusting zit. Een paar mooie 17″ velgen er onder gecombineerd met de Royal Bleu metalic lak maakt hem een mooie verschijning.

Ik heb de sleutels van mijn GTE afgegeven en heb met veel plezier die van de Auris in ontvangst genomen. Qua uitstraling vind ik de VW Golf mooier, vooral stoerder. Maar het rijden in de Auris is zo’n verschil! Veel relaxter, geen schakel momenten meer, niet meer te pas en te onpas dat de motor uit gaat en weer start, en veel minder stug. Ik hou blijkbaar meer van comfort dan van sportiviteit. Daarom rij ik ook een Goldwing natuurlijk 🙂

Hier gaan we weer veel fijne kilometers mee maken!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *