Invoeren van de motor
Invoeren van de motor

Invoeren van de motor

De eigenaar van mijn nieuwe Goldwing woont uit België waardoor ik de motor via het RDW moet invoeren voor ik er de weg mee op kan in Nederland. Ik heb dit nog niet eerder gedaan waardoor ik geen idee waar ik mee moet beginnen. Achteraf gezien is het kinderlijk eenvoudig, maar ja, dat is altijd zo als je het eenmaal weet. Als eerste heb ik een afspraak met de RDW gemaakt voor de keuring, dit is in feite een formaliteit omdat het een Europese motor betrefd, maar het blijkt lastiger dan verwacht. Niet zo eer het maken van de afspraak, maar meer een geschikte datum vinden. Ik heb uiteindelijk besloten om gebruik te maken van de zogenaamde inloop keuring, hierbij rijdt je naar de keuring en meld je je ter plaatse aan. Ik wilde graag op zaterdag, dat scheelde niet alleen mij, maar ook Rick een vrije dag nemen. Hierbij moet je wel op tijd zijn, er wordt alleen in de ochtend gekeurd en vol is vol.

De motor stond bij Wingservice in Hilvarenbeek, de meest voor de hand liggende locatie is dan de RDW in Gilze Rijen. Mijn tijdelijke kenteken had ik daags ervoor al ontvangen en Rick zou meerijden. Die ochtend dus in alle vroegte vanuit huis samen met Rick vertrokken naar Antoon om van daar uit naar de RDW te gaan. Missie geslaagd, we zijn de eerste!

Dan is het een kwestie van wachten tot het hele circus op gang komt, de formulieren invullen en wachten tot de keurmeester je oproept. Onwetend als ik ben zet ik de motor als eerste voor de deur, dat was niet de bedoeling. Maar goed, ik mocht al snel binnen rijden, best een beetje zenuwachtig om wat er staat te gebeuren.

De keuring zelf stelde niets voor, al deed de keurmeester eventjes ‘lastig’ omdat het framenummer achter een chrome sierplaat zat. Uiteindelijk stond ik na 10 minuten weer buiten, een goedkeuring op zak en de Belasting aangifte ter plaatse gedaan. Van hier uit op het gemak naar huis gereden, op mijn eigen GL1800!!! Wat een feest!

De schuur was nog niet eens klaar, maar wat staat ie er goed…. En nu maar wachten op het kentenen. Een ervaring én Goldwing rijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *