Een nieuwe motor
Een nieuwe motor

Een nieuwe motor

Natuurlijk ben ik dolblij met mijn Goldwing GL1500, ik heb heel veel tijd, liefde én geld in deze motor zitten en de kleurstelling is precies zoals ik haar het mooist vind. Maar toch, er was iets….. ik bleef maar kijken naar andere, nieuwere modellen. Waarom dit was, is te lezen op deze pagina. Het moment was daar, de 1500 stond te koop en was sneller weg dan verwacht, weer naar iemand binnen de club (gelukkig).

Het was maart, het seizoen stond dus al voor de deur. Zoals gezegd keek ik al langer rond en wist ik wat ik wilde. Ik had een hele mooie zwarte GL1800 zien staan bij HB Wings and Parts, maar deze  was gewoon boven budget. Door een gulle gever kwam daar verandering in, blij als een klein kind contact opgenomen, maar al snel bleek het een model zonder ABS te zijn. Helaas!

Zoekend naar alternatieven kwam ik op de Belgische marktplaats Kapaza deze prachtige 1800 tegen in België:

De vraagprijs waas acceptabel, ik besloot contact op te nemen met de verkoper. Dit bleek een bijzonder vriendelijke seniore man te zijn. Op mijn vraag waarom hij de motor van de hand deed kwam met weemoed het antwoord dat hij te oud werd om te rijden. De motor werd te zwaar en lange ritten rijden lukte niet goed meer. Een rondje om de spreekwoordelijke kerk was geen optie, dus dan maar de verkoop in, maar alleen naar een liefhebber werd gezegd, nou dat kwam wel goed.

We hebben een afspraak gemaakt om te komen kijken, WAUW!!!! Perfect, de mooiste kleur én in staat van NIEUW! Door mijn ervaring met de Rode Dame besloot ik toch een aankoopkeuring laten doen, de vorige leek ook mooi… Dus op naar Hilvarenbeek om bij Wingservice de motor door Antoon na te laten kijken:

Conclusie van de specialist: In perfect staat! en dus Verkocht!

Eén reactie

  1. Maurice van ginderen

    Jurgen
    Ik ben maurice uit belgie
    Heel mooie verhalen ik heb ze met plezier gelezen. Ik heb ook altijd een blauwe 1800 gehad was echt zalig. Nu heb ik sinds een paar weken een 1800 van het jaar 2012 gekocht, zeer mooie motor met alles op en aan rijd zeer goed maar ik heb zeer veel last van zadel pijn waar bij ik met mijn blauwe van 2002 nooit last van heb gehad. Uiteraard vind ik dit erg want heb er veel voor betaald. Nu heb ik een bedrijf gevonden in den haag die blijkbaar het zadel confortabel kunnen maken wat ik ook ga laten doen, maar alle andere tips zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *