Een schuur voor de motor
Een schuur voor de motor

Een schuur voor de motor

Al zolang ik een motor heb stond hij bij buiten voor de deur onder een hoes, het was niet anders. Een garage hebben we niet en de tuin achter was te klein om hem veilig neer te zetten. Na vele jaren ‘zeuren’ bij de gemeente hebben we eindelijk de gelegenheid kregen om de drie meter gemeentegrond achter onze tuin te kopen. We besloten een schuur voor de motor te maken, gecombineerd met een veranda. Vanaf het moment dat we hoorde dat de grond gekocht kon worden tot de daadwerkelijke eerste actie in de tuin, heeft ruim een jaar gezeten. Geduld is een schone zaak zeggen ze wel eens.

De eerste actie was natuurlijk om de struiken van de gemeente er uit te halen, wat een feest was dat. Een hovenier met het juiste gereedschap was wel heel prettig. Zonder dit ‘gereedschap’ was ik nu nog bezig geweest met graven ben ik bang.

Eenmaal alles er uit moest bepaald worden wat we gingen maken, het moest een schuur worden met daar aan vast een veranda, die tevens als schutting diende met de buren. We wilde een stevig geheel, dus besloten we alles van Douglas hout te maken. En voor een schutting én schuur samen heb je best wat nodig.

Het plaatsen van de schutting was goed te doen samen met de buurman en ging ook redelijk vlot, het is altijd leuk om de veranderingen te zien. De schutting los was best hoog, maar wanneer straks de schuur staat heb je de hoogte nodig om het dak schuin af te laten lopen.

Na de schutting kwam het lastige stuk, het bedenken hoe je een schuur en veranda gaat bouwen. Dat viel even tegen en dan ben je weer erg blij met hulp van goede vrienden! Met de hulp van Rick en Bram stond in één weekend een groot gedeelte van de schuur met veranda.

In de periode daarna is iedere keer een klein stukje gedaan, de deuren van de schuur en poort dicht maken en natuurlijk de tuin dicht maken. Voor de schutting aan de achterkant heb ik weer hulp gehad, dit keer gezellig met buurman Arno bezig geweest. Alles was rondom dicht nu, wat weer een gevoel van tuin geeft. Dan de wand van de schuifdeur en natuurlijk de wanden onder de veranda er in en dan begint het wat te worden.

Langzamerhand is het meeste van het houtwerk wel klaar en kunnen we gaan kijken naar een indeling voor de tuin. Maar voor het zover was moest er nog wel wat uit de tuin gehaald worden, alle oude beplanting is verwijderd. Wat een mega klus als je dat allemaal met de hand moet doen. Maar eervol werk en zeg het zelf, de tuin is best groot geworden.

Het idee van vorm was na lage tijd zoeken gevonden en de bestrating was ook besteld. René bood aan om te helpen met de bestrating, dat is een vak apart en moet in een keer goed gedaan worden. René legt de stenen erin, ik loop alles om van de voor kan van het huis en zorg dat hij door kan gaan. Wat is dát zwaar werk zeg…..!

Maar ook hier weer na een weekend hard werken heel erg opgeschoten. Nog een extra middag/avond erbij en het was klaar.

De bestrating ligt er in, de bakken voor het groen zijn klaar en de eerste boompjes staan erin, op naar het voorjaar om alles af te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *