De laatste rit van 2014
De laatste rit van 2014

De laatste rit van 2014

Al met al kunnen we 2014 geen slecht jaar noemen voor wat het weer betreft. Er zijn best slechte perioden geweest, augustus willen we meen ik best vergeten. Maar overall gezien…. Prima. Het was, of eigenlijk is nog steeds zacht weer, de laatste rit was dus best vroeg voor je gevoel. Uiteindelijk is 12 oktober zo vroeg niet eens, er zijn jaren geweest dat de eerste sneeuw er al lag… Of overdrijf ik nu? In ieder geval was het voor mij dit jaar alsof het de laatste rit niet kon zijn.

Dit keer was de rit door George georganiseerd en wel vanaf het van de Valk hotel in Breukelen. Het was een rit die bol stond van de smalle weggetjes langs onze mooie rivieren. De snelheid lag laag, dat kon ook niet anders. Het was aan het begin van de rit nog wat nat op de weg en door de vele bochten kon je niet zien wat er aan tegenliggers op de smalle wegen aan kwam. Niet te min heerlijk gereden. Omdat de rit niet te lang was in afstand was de snelheid overigens totaal geen probleem, we hadden alle tijd.

Ik had de route natuurlijk als altijd op mijn TomTom staan, maar als snel na het vertrek was ik aan het klooien met dat ding. De route klopte niet en ik nam me al bijna voor een Garmin te gaan halen toen ik ineens iedereen me weer tegemoet zag komen rijden. Ah, geen TomTom die de weg kwijt was, maar een verkeerde afslag van de voorrijder….. Ja, daar kan geen navigatie tegen op natuurlijk.  En op een natte smalle landweg met zand en zo is het met een ruim 400kg wegende motor ineens lastig keren. Ik was maar wat blij met mij achteruit versnelling op dat moment.

De route verliep prachtig en in Uithoorn hebben we heerlijk aan de Amstel wat gegeten. Het restaurant waar we gedacht hadden te lunchen was nog niet open, waardoor de kroeg naast deze tent de dag van haar leven kreeg. De voor mijn gevoel echte Amsterdamse eigenaresse zag nergens een probleem in en we hebben lekker in het zonnetje zitten wachten op het eten. Het ging anders dan anders, maar daarom was het niet minder gezellig! Integendeel, Isabel en ik hebben genoten op het terras.

Het vervolg van de rit was weer lekker, ook al ging mijn geliefde Goldwing steeds beroerder rijden. Blijkbaar is het seizoen voor hem wel ten einde, hij mag binnenkort weer naar de dokter. Uiteindelijk is de rit weer bij het startpunt geëindigd, Hotel Breukelen. Daar waar we binnen begonnen zijn met Koffie en gebak, hebben we afgesloten in de laatste zonnestralen op het terras. Na wat nagepraat te hebben over de rit en natuurlijk over het feit of het nou Honda of BMW moet zijn hebben we de jassen weer aangedaan en zijn we huiswaarts gegaan.

Samen met Bert besloten de snelweg te laten voor wat het was en lekker weer binnendoor terug gereden. Een waardige afsluiting van het seizoen kan ik wel zeggen, George bedankt voor deze heerlijke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *