Jurgen's Blog

Dynamo revisie

Onderweg naar Duitsland om de rit van Rick te gaan rijden merkte ik op dat een oude camper die voor me reed zo nu en dan erg piepte. Helaas bleef ik het piepen horen nadat de camper al weer afgeslagen was….. Het was mijn Rode dame dus die het geluid maakte. Weer iets aan de hand, wat nu weer. Aangekomen bij Rick hebben we er even naar gekeken, maar zo snel niets gevonden. De rit die we de dag erop reden hebben we gewoon zonder problemen gereden, maar bij thuiskomst toch maar wat verder kijken. Het euvel was snel gevonden, de dynamo lagers hebben het begeven.

De Dynamo er uit halen was geen moeite, daar kun je bij de GL1500 makkelijk bij. Ik had nieuwe onderdelen bij Bikersbest in Renswoude gehaald, nieuwe Dynamo meenemer rubbers, nieuwe koolborstels en natuurlijk het nieuwe lager. De meenemer rubbers waren allemaal gebroken en keihard geworden, geen overbodige luxe om deze te vervangen. Dat gold ook voor de koolborstels, dus ook deze meteen vervangen.

Het lager was door de wrijvingswarmte helemaal vast gaan zitten op de poelie, gelukkig kon mijn goede vriend Chris me uit de brand helpen door op zijn werk met het juiste gereedschap het oude lager te verwijderen en de nieuwe te plaatsen. Het verschil tussen oude en nieuw is goed te zien:

Het monteren was even eenvoudig als de demontage, gewoon in omgekeerde volgorde in elkaar zetten. Eenmaal gemonteerd de laadwaarden weer gecontroleerd, deze waren uitstekend. Met de dynamo zelf was dus niks mis, alleen het lager had het begeven. Tegen een gering bedrag heb ik weer een goed werkende dynamo, ik ben er blij mee!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Jurgen's Blog

Thema door Anders Norén