Tellerhuis vervangen
Tellerhuis vervangen

Tellerhuis vervangen

Tijdens het rijden viel me op dat het leek alsof alles zo ontzetten rammelde wanneer ik over een slechte weg reed. Een kort onderzoek wees uit dat mijn tellerhuis los zat, de eerste klus had ik daarmee gevonden. Met gezond verstand alles losmaken, wat me erg mee viel. Ik had natuurlijk wat geoefend op de Pacific Coast, de Goldwing was niet veel anders bleek uiteindelijk. Het begon met het demonteren van het dashboard en omdat ik veel draden tegenkwam die er zeker niet hoorde, heb ik ook meteen de koplamp maar verwijderd om deze draden meteen op te ruimen. Deze bleken van de bermlampen te zijn die horen te branden als je de bocht om gaat, bij mij stonden ze altijd aan en dat wilde ik niet. Uiteindelijk een schokkend aanzicht, een gestripte Goldwing:

De reden dat ik de voorvork poten er ook onderuit gehaald heb, is dat een van de poten lek bleek te zijn. Om gevaarlijke situaties voor te blijven waarbij olie uit de poten op de remschijven komt, moest dit ook maar meteen gebeuren. Mijn gedachten over het dat het tellerhuis los zou zitten klopte wel, maar de reden ervan had ik niet verwacht. Het geheel zat eigenlijk niet meer vast, één van de vier bevestigingspunten gaf nog een beetje houvast, maar de overige punten waren gewoon weg.

Hoe kom je nu weer aan een andere behuizing, ook hier bleek GL Parts an Bikes weer een oplossing te bieden. Op zolder mocht ik rondsnuffelen of er iets lag, ik vond wat ik nodig had, een complete achterkant. Het gehele binnenwerk heb ik er compleet uitgehaald en weer overgezet in de nieuwe behuizing, al met al best een aardige klus maar zonder problemen geklaard. Dat het wat tijd kostte bleek wel toen ik naar buiten keek, het was inmiddels donker geworden buiten. Ik wilde wel weten of alles gelukt was, dus onder de lantarenpaal alles gemonteerd en voila, project succes!

De voorvork bleek weer een heel ander verhaal, ik zou ze in overleg met Ger alleen laten voorzien van nieuwe olie en en nieuwe seals, zodat het lekken over was. Voor de olie zouden we iets dikkere variant gebruiken, daar had ik in mijn PC800 ook goede ervaringen mee in combinatie met een iets stugger veergedrag. Een week na ik ze afgegeven had kon ik ze weer ophalen, Ger nam me mee naar de prullenbak waar hij me mijn originele poten liet zien. De enige juiste plek ga hij aan. Eén van de poten bleek krom en in de andere zat een verkeerde veer! Niet raar dus dat het niet lekker reed… De kromme voorpoot is vervangen voor een rechte, er zijn twee gelijke veren geplaatst en er is wat dikkere olie in gegaan.

Het plaatsen van de poten was een simpel klusje, daarna alles terugzetten en weer rijden. Een wereld van verschil kan ik je aangeven, een veel stabieler veergedrag, de bochten kon ik nu zonder aarzelen nemen, wat een vooruitgang! Al met al een leuke eerste klus waar ik weer een en ander van geleerd heb, aan een Goldwing GL1500 kun je dus ook gewoon zelf sleutelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *