Jurgen's Blog

Tellerhuis vervangen

Tijdens het rijden viel me op dat het leek alsof alles zo ontzetten rammelde als ik over een slechte weg reed. Een kort onderzoek wees uit dat mijn tellerhuis los zat, de eerste klus had ik daarmee gevonden. Met gezond verstand alles losmaken, wat me erg mee viel. Ik had natuurlijk wat geoefend op de Pacific Coast, de Goldwing was niet veel anders bleek uiteindelijk. Het begon met het demonteren van het dashboard en omdat ik veel draden tegenkwam die er zeker niet hoorde, heb ik ook meteen de koplamp maar verwijderd om deze draden meteen op te ruimen. Deze bleken van de bermlampen te zijn die horen te branden als je de bocht om gaat, bij mij stonden ze altijd aan en dat wilde ik niet. Zo ziet een kale Goldwing eruit:

De reden dat de voorvork er ook onderuit gehaald is, is dat een van de poten lekte en dat kan gevaarlijke situaties opleveren wanneer olie uit de poten op de remschijven komt. Mijn gedachten over het feit dat het tellerhuis los zat die klopte wel, maar de reden ervan had ik niet verwacht. Het geheel zat eigenlijk niet meer vast, één van de vier bevestigingspunten gaf nog een beetje houvast, maar de overige punten waren gewoon weg.

 

Een andere achterkant voor het tellerhuis bood de oplossing, deze heb ik van GL Parts and Bikes gekregen! Het gehele binnenwerk moest alleen wel overgezet worden, al met al nog best een aardige klus maar zonder problemen geklaard.Het koste wat tijd, het was inmiddels donker geworden buiten, maar ik wilde wel weten of alles gelukt was. Onder de lantarenpaal alles gemonteerd en voila:

De voorvork was weer een heel ander verhaal, ik zou ze in overleg met de dealer alleen laten voorzien van nieuwe olie en en nieuwe seals zodat het lekken over was. Voor de olie zouden we iets dikkere variant gebruiken, daar had ik in mijn PC800 ook goede ervaringen mee. Na een week kon ik de poten weer ophalen en kreeg ik de vuilnisbak te zien…. Eén van de poten bleek krom en in de andere zat een verkeerde veer! Niet raar dus dat het niet lekker reed… De kromme voorpoot is vervangen voor een rechte, er zijn twee gelijke veren geplaatst en er is wat dikkere olie in gegaan. Het plaatsen van de poten was een simpel klusje, daarna alles terugzetten en weer rijden.

Al met al een leuke eerste klus waar ik weer een en ander van geleerd heb, aan een Goldwing GL1500 kun je gewoon zelf sleutelen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Jurgen's Blog

Thema door Anders Norén